În urmă cu opt ani, Laura Dachin, o profesoară de limba română din Brașov, s-a mutat în Finlanda, la Helsinki. După ce a predat o vreme engleza i s-a cerut sprijinul să le predea româna copiilor români din capitala finlandeză. Au urmat apoi mutarea în Danemarca și noi oportunități de a-i învăța pe copiii familiilor stabilite în țara nordică limba, istoria și cultura română, scrie Școala 9.

Românca Laura Dachin a deschis în ultimii șase ani trei centre în regim after-school, în Danemarca, în care le predă copiilor limba, istoria și cultura română. O face după modelul danez, adică fără „vânătoare” de premii și note. „Dacă s-ar întâmpla acest lucru ar însemna o încălcare a regulilor legate de egalitatea de șanse a fiecărui copil și s-ar crea diferențe”, explică profesoara. Educația este cu adevărat prioritatea autorităților, scrie Școala 9, o platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.

mai mult la Școala 9.

Citeşte întreaga ştire: O profesoară din Brașov a înființat trei școli românești în Danemarca. Cum predă limba și istoria română după modelul danez

Lasă un răspuns