siturile mapamond🌐media
🇦🇶 Arctica.ro  🇩🇰 Danemarca.ro  🇫🇮 Finlanda.roHelsinki.ro 🇦🇽 Mariehamn.ro 🇫🇴 Feroe.ro  🇬🇱 Groenlanda.ro  🇸🇪 Suedia.ro 👑Stockholm.ro  🇳🇴 Norvegia.ro 🪪 Nordica.ro 🛡️ Oslo.ro ❄️ Norvegian.ro 🧭Scandinavia.ro

siturile mapamond🌐media :  🇦🇶 Arctica.ro  🇩🇰 Danemarca.ro  🇫🇮 Finlanda.roHelsinki.ro 🇦🇽 Mariehamn.ro 🇫🇴 Feroe.ro  🇬🇱 Groenlanda.ro  🇸🇪 Suedia.ro 👑Stockholm.ro  🇳🇴 Norvegia.ro 🪪 Nordica.ro 🛡️ Oslo.ro ❄️ Norvegian.ro 🧭Scandinavia.ro

9.7 C
Oslo
7.9 C
Copenhaga
9.8 C
Reykjavík
6.5 C
Stockholm
AcasăDanemarcaRegina nonconformistă a Danemarcei este ultima suverană rămasă în viață

Regina nonconformistă a Danemarcei este ultima suverană rămasă în viață

-

Suverana are 82 de ani și s-a născut în Australia. În prezent este al doilea cel mai longeviv monarh din lume, după Hassanal Bolkiah, sultanul Bruneiului.Chiar dacă sultanul Bruneiului este monarh din 1967, el a devenit șef de stat abia în 1984, când Brunei și-a câștigat independența față de Marea Britanie.

Personalitatea reginei Margareta este departe de sobrietatea asociată de obicei cu monarhia. Ea este o persoană nonconformistă și apare fotografiată în mod regulat mâncând, fumând și purtând ținute îndrăznețe în culori vibrante.

Săptămâna aceasta și-a sărbătorit jubileul de aur, dar a anulat majoritatea evenimentelor din acea zi.

Margareata a II-a a fost proclamată regină pe 15 ianuarie 1972, la o zi după ce tatăl ei Frederik IX a murit în urma unei boli. Regina din Danemarca a fost prima femeie șef de stat al țării de la regina Margareta I (1376-1412) și este cunoscută pentru „inovarea” monarhiei daneze.

/adevarul.ro/stil-de-viata/magazin/regina-nonconformista-a-danemarcei-este-ultima-2204746.html

Lasă un răspuns

Must Read

Descoperă mai multe la Scandinavia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura