siturile mapamond🌐media
🇦🇶 Arctica.ro  🇩🇰 Danemarca.ro  🇫🇮 Finlanda.roHelsinki.ro 🇦🇽 Mariehamn.ro 🇫🇴 Feroe.ro  🇬🇱 Groenlanda.ro  🇸🇪 Suedia.ro 👑Stockholm.ro  🇳🇴 Norvegia.ro 🪪 Nordica.ro 🛡️ Oslo.ro ❄️ Norvegian.ro 🧭Scandinavia.ro

siturile mapamond🌐media :  🇦🇶 Arctica.ro  🇩🇰 Danemarca.ro  🇫🇮 Finlanda.roHelsinki.ro 🇦🇽 Mariehamn.ro 🇫🇴 Feroe.ro  🇬🇱 Groenlanda.ro  🇸🇪 Suedia.ro 👑Stockholm.ro  🇳🇴 Norvegia.ro 🪪 Nordica.ro 🛡️ Oslo.ro ❄️ Norvegian.ro 🧭Scandinavia.ro

14.5 C
Oslo
13.8 C
Copenhaga
3.8 C
Reykjavík
12 C
Stockholm
AcasăPoliticaMinisterul suedez de Externe este îngrijorat de starea democrației în Rusia

Ministerul suedez de Externe este îngrijorat de starea democrației în Rusia

-

Ministrul suedez de externe, Ann Linde, a declarat că autorităţile de la Stockholm sunt îngrijorate de starea democrației în Rusia, înainte de alegerile parlamentare programate pentru luna septembrie 2021. Declarația politicianului suedez este citată de RUSSIA TODAY, RT. Ministrul și-a formulat detaliat poziția sa, oferind acest răspuns la solicitarea unui membru al Riksdag (Parlamentul suedez), Hans Wallmark, care anterior a propus, printre altele, ca rezultatele viitorului scrutin din Rusia să nu fie recunoscute.
”Guvernul suedez urmărește îndeaproape evoluția evenimentelor politice interne din Rusia”, a precizat Linde. Şeful diplomaţiei suedeze a menționat faptul că Suedia urmărește cu îngrijorare faptul cum este diminuată prezența democrației în procesul politic din Rusia, iar politicienilor din rândul opoziției li se resping solictările de a candida. În calitate de președintă a OSCE, Linde a regretat, de asemenea, faptul că Moscova a limitat în mod nejustificat numărul membrilor Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și Adunării Parlamentare a OSCE din misiunile de monitorizare ale alegerilor din Rusia.
Potrivit șefului diplomaţiei suedeze, acest fapt ar fi condus la absenţa reprezentanților acestor structuri în monitorizarea alegerilor din Rusia, din toamna acestui an. Totodată, Linde a adăugat că Suedia promovează și va continua să promoveze în cadrul Uniunii Europene ideea potrivit căreia drepturile omului joacă un rol central în relațiile dintre UE cu Rusia. În acest context, autorităţile de la Stockholm vor continua activitatea desfăşurată în cadrul OSCE, Consiliului Europei și ONU ”pentru a consolida democrația, drepturile omului și statul de drept în Rusia”, a mai afirmat ministrul.

Lasă un răspuns

Must Read

Descoperă mai multe la Scandinavia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura