siturile mapamond🌐media
🇦🇶 Arctica.ro  🇩🇰 Danemarca.ro  🇫🇮 Finlanda.roHelsinki.ro 🇦🇽 Mariehamn.ro 🇫🇴 Feroe.ro  🇬🇱 Groenlanda.ro  🇸🇪 Suedia.ro 👑Stockholm.ro  🇳🇴 Norvegia.ro 🪪 Nordica.ro 🛡️ Oslo.ro ❄️ Norvegian.ro 🧭Scandinavia.ro

siturile mapamond🌐media :  🇦🇶 Arctica.ro  🇩🇰 Danemarca.ro  🇫🇮 Finlanda.roHelsinki.ro 🇦🇽 Mariehamn.ro 🇫🇴 Feroe.ro  🇬🇱 Groenlanda.ro  🇸🇪 Suedia.ro 👑Stockholm.ro  🇳🇴 Norvegia.ro 🪪 Nordica.ro 🛡️ Oslo.ro ❄️ Norvegian.ro 🧭Scandinavia.ro

16.5 C
Oslo
17.9 C
Copenhaga
11.1 C
Reykjavík
21.4 C
Stockholm

În Danemarca, „grădinari” subacvatici plantează alge pentru a restaura ecosistemul unui fiord

Date:

Sub un cort amplasat de-a lungul unui fiord din vestul Danemarcei, voluntari și oameni de știință pregătesc răsadurile de iarbă marină înainte de a le transfera în apă pentru a restaura ecosistemul acestui braț de mare puternic afectat de dezoxigenare, potrivit AFP, citată de France24.

În țara scandinavă, care beneficiază de o bună reputație în ceea ce privește mediul înconjurător, 7.500 kilometri pătrați, respectiv 17% din suprafața totală, sunt afectați de această problemă, potrivit Agenției de Mediu din Danemarca, care nu a clasificat decât cinci din cele 109 zone de coastă ca având o „stare ecologică bună”.

Privată de oxigen, fauna și flora marină dispar. În Vejle, o cameră de supraveghere subacvatică instalată de municipalitate nu a detectat decât un singur pește în 70 de ore.

În Danemarca, unde mai mult de 60% din suprafața țării este folosită pentru agricultură, una dintre cele mai mari procente din lume, semnalele de alarmă continuă să fie trase.

 

mai mult la :

/www.rfi.fr/ro/

Lasă un răspuns

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Norvegia nu mai primește turiști ruși, din solidaritate cu ucrainenii

Ambasada Norvegiei de la Moscova a fost una dintre...

Vara la Copenhaga. Portul Nordhavn

siturile noastre în Scandinavia www.Danemarca.ro www.Suedia.ro www.Norvegia.ro www.Scandinavia.ro www.Nordica.ro...

Ucraina va primi obuziere autopropulsate Bohdana finanțate de Danemarca

18 obuziere Bohdana de fabricație ucraineană finanțate de Danemarca...

Descoperă mai multe la Scandinavia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura