AcasăGöteborgSituație „îngrozitoare” și „fără precedent” în Suedia. Autoritățile cer ajutorul țărilor vecine...

Situație „îngrozitoare” și „fără precedent” în Suedia. Autoritățile cer ajutorul țărilor vecine în gestionarea pandemiei

Chiar dacă autoritățile au înființat mai multe locuri la ATI, Suedia nu reușește să facă față valului de pacienți cu Covid din cauza lipsei personalului specializat.

-

Suedia cere ajutorul țărilor vecine în gestionarea pandemiei. Sistemul de sănătate este aproape de colaps. Cadrele medicale demisionează din cauza epuizării, iar capacitatea la ATI în Stockholm a atins 99%. Primarul capitalei suedeze a solicitat intervenția armatei, transmite Bloomberg.

„Din ce în ce mai mult, personalul medical se plânge de epuizare și consideră demisia ca singură soluție. Într-un mediu de lucru în care ești atât de obosit, riscul de greșeli crește. Și aceste greșeli pot duce la moartea pacienților”, spune pentru Bloomberg Sineva Ribeiro, președinta Asociației Suedeze a Profesioniștilor din Sănătate.

 

mai mult la   /universul.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

10.000 de refugiați au ajuns la Cernăuți

0
Aproape 10.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Cernăuți, la 40 de kilometri de granița cu România. În hotelurile...