AcasăDanemarcaÎn mijlocul pandemiei, primul Muzeu al Fericirii şi-a deschis porţile la Copenhaga

În mijlocul pandemiei, primul Muzeu al Fericirii şi-a deschis porţile la Copenhaga

Muzeul Fericirii, primul din lume dedicat în mod explicit conceptului de fericire, a avut un debut liniştit pe 14 iulie într-un spaţiu confortabil de 240 de metri pătraţi din centrul istoric al Copenhagăi, potrivit CNN.

-

Într-un an marcat de pandemie globală, de tulburări economice, dar şi de depresie, un Muzeu dedicat fericirii şi-a deschis porţile în Danemarca, la Compenhaga.

Noua atracţie este ideea Institutului de Cercetare a Fericirii, un grup de reflecţie independent care explorează ştiinţa din spatele motivului pentru care unele societăţi sunt mai fericite decât altele, cu scopul final de a încuraja factorii de decizie globali să includă bunăstarea ca parte integrantă a dezbaterii de politici publice.

Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii, spune că ideea de a deschide un muzeu a apărut după ani de zile de cereri din partea publicului cu privire la vizitele în spaţiile lor de birouri obscure.

„Cred că oamenii îşi imaginează că Institutul este ca un loc magic – o cameră plină de căţeluşi sau îngheţată – dar suntem doar opt oameni care stăm în faţa computerelor analizând date”, a explicat domnia sa adăugând: „Aşa că ne-am gândit, de ce nu creăm un loc în care oamenii să poată experimenta fericirea din perspective diferite şi să le ofere o expoziţie în care să devină puţin mai înţelepţi în legătură cu unele dintre întrebările pe care încercăm să le rezolvăm?”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

6 iunie – Ziua nationala a Suediei

0
Regatul Suediei sărbătoreşte Ziua naţională la 6 iunie, aceasta fiind Ziua Drapelului Suedez, celebrată din anul 1916 şi devenită zi naţională din 1983, potrivit...

Acasă în Copenhaga