Acasă Danemarca În mijlocul pandemiei, primul Muzeu al Fericirii şi-a deschis porţile la Copenhaga

În mijlocul pandemiei, primul Muzeu al Fericirii şi-a deschis porţile la Copenhaga

Muzeul Fericirii, primul din lume dedicat în mod explicit conceptului de fericire, a avut un debut liniştit pe 14 iulie într-un spaţiu confortabil de 240 de metri pătraţi din centrul istoric al Copenhagăi, potrivit CNN.

-

Într-un an marcat de pandemie globală, de tulburări economice, dar şi de depresie, un Muzeu dedicat fericirii şi-a deschis porţile în Danemarca, la Compenhaga.

Noua atracţie este ideea Institutului de Cercetare a Fericirii, un grup de reflecţie independent care explorează ştiinţa din spatele motivului pentru care unele societăţi sunt mai fericite decât altele, cu scopul final de a încuraja factorii de decizie globali să includă bunăstarea ca parte integrantă a dezbaterii de politici publice.

Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii, spune că ideea de a deschide un muzeu a apărut după ani de zile de cereri din partea publicului cu privire la vizitele în spaţiile lor de birouri obscure.

„Cred că oamenii îşi imaginează că Institutul este ca un loc magic – o cameră plină de căţeluşi sau îngheţată – dar suntem doar opt oameni care stăm în faţa computerelor analizând date”, a explicat domnia sa adăugând: „Aşa că ne-am gândit, de ce nu creăm un loc în care oamenii să poată experimenta fericirea din perspective diferite şi să le ofere o expoziţie în care să devină puţin mai înţelepţi în legătură cu unele dintre întrebările pe care încercăm să le rezolvăm?”.

 

donate to mapamond media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

+45 41468280

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Alertă în Danemarca ! O navă militară rusă a intrat într-un...

0
S-a dat alerta în Marea Baltică după ce un vas aparținând flotei navale a Federației Ruse a intrat într-un cargo elvețian. Deocamdată, informații suplimentare...