Guvernele Danemarcei şi Norvegiei au exclus Suedia dintr-o înţelegere care să permită circulaţia liberă a turiştilor între cele două ţări, citând rata mai ridicată a infectărilor cu COVID-19 a vecinului lor nordic, conform Hotnews.

Înţelegerea, anunţată la conferinţe de presă paralele ţinute în Oslo şi Copenhaga, a arătat că eforturile diplomatice ale Suediei de a fi inclusă în prima etapă a unei „bule” nordice a deschiderii graniţelor au eşuat.

Potrivit înţelegerii, persoanele din Danemarca vor putea călători, începând cu 15 iunie, în Norvegia fără a fi supuse unei perioade de izolare, în timp ce turiştii din Norvegia vor putea vizita Danemarca atât timp cât au o cazare rezervată pentru cel puţin şase zile.

Premierul danez Mette Frederiksen a recunoscut că decizia va fi dificilă pentru mulţi suedezi: „danezii şi suedezii au familii, persoane iubite şi case de vacanţă de cealaltă parte a graniţei”, a spus aceasta.

Însă „Danemarca şi Suedia sunt în situaţii diferite în relaţie cu pandemia cauzată de coronavirus iar acest lucru influenţează ce putem decide cu privire la graniţă”, a completat premierul danez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.