Ţările nordice au fost considerate în ultimele decenii un etalon în materie de politici publice şi protecţia cetăţenilor. Din păcate, nici ele nu au scăpat de epidemia de coronavirus, diferenţa fiind făcută însă de măsurile luate de autorităţi, unele dintre putând fi importate şi de ţări precum România.

Coronavirusul a infectat aproximativ 1.000 de persoane în ţările nordice, unde până miercuri la prânz nu se înregistrase niciun deces. Pe ţări, situaţia îmbolnăvirilor este următoarea: Norvegia – 400 bolnavi, Danemarca – 342, Suedia – 326 bolnavi şi Finlanda, cu 40 de cazuri.

Iată principalele măsuri luate în aceste ţări, pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Danemarca le recormandă cetăţenilor să nu se utilizeze transportul public la orele de vârf, propunându-le companiilor flexibilizarea programului de lucru, unele urmând să înceapă programul mai devreme decât în mod obişnuit, altele mai târziu. De asemenea, operatorul public de transport DSB este dispus să returneze banii pentru biletele de tren sau de autobuz celor care nu mai doresc să călătorească, din cauza temerilor legate de coronavirus.

mai mult la  /www.romaniatv.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.