AcasăCopenhagaAlertă în Danemarca ! O navă militară rusă a intrat într-un vas...

Alertă în Danemarca ! O navă militară rusă a intrat într-un vas elvețian în apele teritoriale daneze din Marea Baltică!

Un purtător de cuvânt al Centrului danez de operaţiuni comune a dezvăluit doar că rușii aveau permisiunea să navigheze în apele daneze şi notificaseră anterior autorităţile în legătură cu prezenţa lor.

-

S-a dat alerta în Marea Baltică după ce un vas aparținând flotei navale a Federației Ruse a intrat într-un cargo elvețian. Deocamdată, informații suplimentare n-au fost oferite presei, însă la mijloc se pare că ar fi un accident produs din cauza vremei nefavorabile.

Miercuri dimineața, 23 septembrie, o navă aparținând flotei ruse în Marea Baltică, a intrat în coliziune cu cargoul Ice Rose, aparținând unei companii elvețiene, care naviga de la Sankt Petersburg (Rusia) către Goteborg (Suedia). Incidentul s-a petrecut în apele daneze ale Mării Baltice, în apropierea podului Oresund, care leagă Danemarca de Suedia.

Motivul coliziunii nu este clar, dar se știe că miercuri dimineață cea mai mare parte a Danemarcei era acoperită de ceaţă. La bordul navei elveţiene nu s-au înregistrat răniţi şi nu sunt semne de avarie, în urma ciocnirii, a indicat la rândul lui purtătorul de cuvânt danez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

6 iunie – Ziua nationala a Suediei

0
Regatul Suediei sărbătoreşte Ziua naţională la 6 iunie, aceasta fiind Ziua Drapelului Suedez, celebrată din anul 1916 şi devenită zi naţională din 1983, potrivit...

Acasă în Copenhaga